‘ITINERARIUM, een ontdekkingsreis naar innerlijke verbeelding’

Beeldcomponist ‘MP’ laat je meereizen over paden die hij heeft gekozen en omwegen die hij heeft moeten bewandelen om zijn innerlijke avonturen in beeld te brengen.

Het project ‘ITINERARIUM’ is het resultaat van persoonlijke ontmoetingen, gemeenschappelijke ervaringen en onderlinge gesprekken van beeldend kunstenaar-fotograaf Marcus Peters, vormgever Leo Verhallen en journalist-tekstschrijver Louis Jongeleen.

De titel ‘ITINERARIUM’ is ingegeven door ‘De Reis van Sint Brandaan’, een middeleeuws verhaal over de queeste van een monnik die op zoek ging naar het ‘ware paradijs’. Het huidige boek ‘ITINERARIUM…’ is er in hoofdzaak op gericht om het nieuwe beeldende werk van Marcus Peters breder bekend te maken. Met de publicatie van zijn werk in boekvorm geeft Peters zichzelf en anderen rekenschap van de specifieke ontwikkeling die hij de afgelopen jaren doormaakte ondanks en dankzij de chronische ziekte die hem parten speelt. Bijzonder is de creatieve impuls die volgde direct nadat hij de diagnose had gekregen van een ongeneeslijke spierziekte, die resulteerde in een aanhoudende stroom van foto’s, fotocompilaties, collages, tekeningen, grafische elementen, video’s en experimentele werkstukken in allerlei technieken. Behalve de verbeelding van zijn ervaringen brengt ‘ITINERARIUM’ ook notities over hoe Peters erin slaagt weer te geven wat hij op zijn innerlijke beeldscherm ziet.  : 2023/ boek ITINERARIUM

Het boek ITINERARIUM is er nóg niet. KLIK HIER om alvast een indruk te krijgen van het boek.

@